Wedstrijdreglement

Artikel 1: Wat

Lady Chef of the year, hierna vernoemd Lady Chef, is een wedstrijd die georganiseerd wordt om de beste vrouwelijke chef van België te benoemen.  Het concept en naam is eigendom van Green Seed Belgium NV, gedeponeerd bij het Benelux merkenregister (dossier 1223238).

Artikel 2: Deelnemers

Aan de verkiezing kunnen deelnemen: enkel vrouwelijke koks met voldoende ervaring die achter het fornuis staan van een geregistreerd restaurant in België.

De titel kan slechts één maal gewonnen worden.

Artikel 3: Organisatie

De verkiezing “Lady Chef of the year” wordt georganiseerd door Green Seed Belgium NV/SA, hierna genoemd de organisator.

Het is aan officiële instanties en bedrijven toegestaan deze verkiezing moreel en/of financieel te ondersteunen.

Alle werknemers van Green Seed Belgium NV/SA en partners van het evenement worden geweigerd voor deelname aan de verkiezing.

Artikel 4: The Academy

De organisatie stelt een Lady Chef Academy samen.  Dit is een selectie van meer dan 50 professionelen actief in de gastronomische wereld zoals culinaire recensenten, journalisten, chefs en foodies. Zij stellen de ‘officiële selectie van Lady Chef of the year’ samen. Hen wordt eveneens gevraagd hun (top) 5 nominaties van vrouwelijke chefs naar voren te schuiven, in volgorde van voorkeur, waarvan zij vinden dat ze in aanmerking komen als laureate. Deze lijst van Academy leden is evenwichtig samengesteld naar gender en taal. Elk jaar wordt de lijst voor 20% gewijzigd.

Binnen de Academy zal de Head of Academy worden benoemd, met naast een voorzitter nog 4 leden. 

Artikel 5: de Stemming

De beoordeling van de Lady Chef Academy zal leiden tot een shortlist van 15 vrouwelijke chefs, die de formele “Officiële selectie van Lady Chef of the year” wordt genoemd.  Uit deze selectie volgt de lijst van 5 genomineerden die strijden voor de jaarlijkse titel.

De Head of Academy zal de 5 genomineerden verder beoordelen tijdens de Lady Chef of the year challenge.  Hun beoordeling zal de volgorde van de genomineerden nog kunnen wijzigen.

De winnares zal worden onthuld tijdens een slotevenement waar zij een lunch/diner zal bereiden voor een selectie van genodigden (pers, Academy, etc).

Bij een eventuele weigering van de “selectie”, “nominatie” of de titel “Lady Chef of the year” door de verkozen chef gaat de titel automatisch naar de volgende op de lijst.

Een kandidate kan slechts 1 keer winnen en draagt de titel Lady Chef of the year een volledig jaar (tot september 2025).

Artikel 6: De publieksverkiezing

Naast de uitverkiezing van Lady Chef of the year, zal er ook een publieksprijs worden uitgereikt.

Het grote publiek kan eveneens haar stem uitbrengen op één van de 5 genomineerden. Deze stemming gebeurt via de website www.ladychef.be. Iedereen kan (slechts) één stem uitbrengen op zijn/haar favoriete genomineerde vrouwelijke chef-kok. Alle geregistreerde stemmen op de website www.ladychef.be worden geteld en de chefs worden gerangschikt op basis van het aantal uitgebrachte stemmen.

De winnaar wint de Lady Chef Publieksprijs, die zal bekend gemaakt worden tijdens het afsluitend Lady Chef evenement. Dit kan dezelfde of een andere chef zijn uit de lijst van genomineerden.

Er kan door het publiek enkel gestemd tot en met 30 september 2024. De publiekstemming wordt afgesloten bij het afsluiten van de stemformulieren op de website www.ladychef.be .

Er zal op de homepage ook een bericht verschijnen wanneer de stemming afgelopen is.

Artikel 7: Publiciteit & Communicatie

Aan de verkiezing van “Lady Chef of the year” is heel wat publiciteit verbonden en dit in de breedste zin van het woord.

Een volledige pagina wordt gewijd aan de 5 genomineerden Lady Chef op de website (http://www.ladychef.be ). Op deze pagina van de homepage komt van elke genomineerde haar foto, naam, verhaal en uitleg over haar restaurant. Er is eveneens een doorklikmogelijkheid naar haar restaurant.

Eens de winnares bekend is zal de Lady Chef met foto en tekst in de lijst met laureaten worden opgenomen op de Lady Chef website.

De genomineerde chefs incl. de finale winnares engageren zich om zich ter beschikking te stellen van de media, in het kader van PR campagne of eventuele mediadeals. Er hangt ook een social media campagne aan vast. De inhoud van de artikels en social media content wordt steeds in overleg afgesproken tussen de Organisatie, de genomineerde chefs en de mediapartners.

Artikel 8: Prijzenpakket

De “Lady Chef of the year” ontvangt[LN1] : 

Titel: De titel van “Lady chef of the year” die ze een jaar lang mag dragen tot aan de verkiezing van de volgende laureaat.De organisator zorgt voor een gepersonaliseerde koksvest met daarop het logo van de Lady Chef en de verschillende partners

De organisator zorgt voor een award, een decoratie/erkenningstrofee, die tijdens het bekendmakingsevenement wordt overhandigd.

Artikel 9: Verplichtingen van de Genomineerden en Lady Chef of the year

De genomineerden engageren zich om:

Publiciteit & communicatie: Zich bewust te zijn dat deze verkiezing gepaard gaat met een verhoogde media-aandacht en bijgevolg bereid te zijn om zich beschikbaar te maken voor media-evenementen.

Geportretteerd te worden op de social media kanalen van Lady Chef en daarnaast, waar mogelijk, ook zelf te communiceren op eigen social media kanalen. Een link te maken van de website van haar restaurant naar de Lady Chef website.

Deel te nemen aan de Lady Chef Challenge, waarbij op een centrale locatie en een op voorhand vastgelegde datum, een menu moet worden voorbereid die beoordeeld zal worden door de Head of the Academy. Een surprise lunch/diner klaar te maken op een neutrale locatie, in een afgeschermde keuken,  waarna de winnares wordt bekend gemaakt (de “onthulling”).

Partners: Deze wedstrijd en de hieraan verbonden titel worden enkel mogelijk gemaakt dankzij de steun van een aantal partners.

De genomineerden en de Lady Chef dienen steeds respect te tonen voor de partners, hun merk en hun producten.De genomineerden en Lady Chef mogen geen sponsordeals afsluiten in het kader van deze wedstrijd.  Geïnteresseerde partijen worden door de genomineerden en/of Lady Chef steeds doorverwezen naar de Organisatie.

De “Lady Chef of the year” dient:

Titel: De titel van “Lady chef of the year” met waardigheid te dragen. Op media evenementen steeds de officiële Lady Chef of the year koksvest te dragen.

 

© Lady Chef of the year is een geregistreerd merk
van Green Seed Belgium NV